BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, May 7, 2011

CONTEST SEMUA TENTANG EMPAT

Assalamualaikum hai kau orang!

haha aku nie sebenarnye malas bebenor nak buat entry tapi dah diminta untuk join. so beginilah ceritanye. hahha thanks bebanyak kepada owner contest ni ZON MISS POLKA DOT ( klik disini yea)





1. 4 perkara tentang diri sendiri -
i) nama aku NAJAT NABILAH
ii) aku KURUS KERING orangnya
iii) aku ada 4 orang abang
iv) aku anak YATIM PIATU


2. 4 nama manja kamu
i) dikla - nama gelaran yang arwah mak suka panggil sebab aku anak yang last
ii) ila - ni saudara mara sebelah arwah mak panggil sebab aku paling kecil
iii) najat - sejak sekolah menengah kawan-kawan aku panggil nama ini sebab nama ni yang paling unik dalam sekolah lagipun aku seorang jer yang ada nama ini. 
iii) nabila - ini college-mate aku Farid Kasturi suka panggil nama ini. dia kata nampak macam lembut.

3. 4 perkara baik yang kamu buat hari ini
i) aku KEMAS RUMAH lepas bangun tidur
ii) aku TOLONG UCU MEMASAK di dapur
iii) aku TOLONG TEMAN yana pergi teluk intan tadi petang
iv) aku TOLONG CHE AYANA pilih selendang untuk hari konvokesyen dekat pekan teluk intan 


4. 4 tempat yang kamu nak sangat pergi
i) Ireland - sebab aku pernah tengok cerita P/S: I LOVE U tempat yang dorang pergi tuh cantik sangat
ii) Korea - sebab suka tengok cerita korean 
iii) Australia - sebab aku nak pergi tengok binatang yang selalu keluar tv tuh HAHAH. safari 
iv) Jepun - aku suka tngok ANIME yea kawan-kawan. haha so teringin nak pergi

5. 4 benda wajib bawa kalau keluarga
i) BEG DUIT la kengkawan kan? if tak bawak beg duit macam mana nak berbelanja? 
ii) HANDPHONE sudah pasti ini penting sangat sangat, siang malam pagi petang dan bila bila pon perlu ada sebab kalau takda macam mana nak contact FAMILY? BOYFRIEND? POLIS KE? BOMBA KE? TOK KADI KE? hehehe
iii) LIP BUM - ini perlu sebab kang bibir aku cepat kering
iv) PERFUME - aku selalu bawak tapi miniature punya lah. kalau besar sangat kang tak berat pulak kn? kalau korang aku tak tahu pulak

6. 4 perkara terakhir sebelum join contest ini
i) CALL my mister sayang
ii) pergi Pekan Teluk Intan 
iii) Teman Che ayana membeli belah
iv) Makan Popia basah 1 ketul

7. 4 orang yang paling kamu sayang di dunia ini
i) TUHAN pencipta kita makhluk di dunia
ii) FAMILY yang tercinta yang menjaga aku dari kecil sampai besar
iii) KAWAN yang menolong selalu tolong aku susah senang dalam hadapi macam-macam situasi. thank you kawan.
iv) My Mister sayang :) yang selalu buat aku ber -feeling -feeling

8. 4 jenis ragam yang kamu jumpa hari ini
i) pakcik yang KELAM KABUT datang rumah hantar 2 bungkus nasi ambang
ii) pemandu kereta yang main DRIVE SUKA HATI bapak dia lah 
iii) budak budak sekolah MELEPAK dekat Menara Condong dengan pakai baju uniform sekolah. dah dekat maghrib tak reti -reti nak balik ke? HAHA.
iv) mamat yang ride motor dekat jalan sawah main tetiba berhenti tengah-tengah jalan time maghrib, nasib tak langgar. haih.


9. 4 misi yang mesti kamu capai dalam tahun ini
i)  TAMAT SEMESTER AKHIR dekat Unisel
ii) dapatkan A untuk Final Year Project aku 
iii) aku nak dapatkan KERJA sebelum abang sulung aku kahwin.
iv) nak dapatkan Nikon Coolpix P500 atau Canon EOS 1000D

10. 4 habit buruk kamu
i) aku suka KOREK TELINGA! hahah
ii) aku suka KOREK HIDUNG! keh keh keh
iii) aku suka KENTUT pelahan lahan. hahaha
iv) aku tidur KELUAR AIR liur. (kenkadang bila letih sangat) -,-

11. 4 perkara yang kamu fobia
i) katak - aku rasa geli dan jijik
ii) foreigner - aku takut tegur atau ramah mulut orang luar sebab dulu pernah kena kacau bila mulut ramah bertanya
iii) lelaki ramai -ramai - aku takut bila tengok lelaki berkumpul ramai-ramai sebab aku risau bukan main kepalang. kalau jumpa situasi macam ni, CONFIRM aku jalan jauh dari tempat tuh. 
iv) cicak - aku tak tahu kenapa aku geli mungkin dia spesis katak jugak hahah. 

12. 4 sebab kamu join contest ini
i) cik JEELYANA yang paksa aku join contest ni
ii) nak bagi kau orang tahu tentang aku
iii) aku nak Menang kalau dapat lah kan. kalau ye. 
iv) aku dah takda apa-apa nak di bincangkan dalam entry harini jadi ada contest ni boleh la aku ber blogging. 

jadi aku nak tag dekat 5 orang yang aku kenal : 

5 comments:

jeely jelly said...

nie baru namenye kawan.. support.. kate blogger.. kalau x sporting jgn men blog... huhu
asal x link kat name aku tu ? bg r credit sikit.. grr
part kentutu tu.. ape ? perlahan2 ! OMG ! hahaha.. kuat okay :p

aku gelak2 bace bnda nie tau x.. haha

Anis anak wong said...

aku sokong kata2 jelly ! hahahaha...nk join..

najat said...

YANA AND ANIS hahahah! diam diam ahahaha

cik fiqa said...

bley x awk tinggalkn link penuh entry ni kat ruangan komen contest..nnt senang sy nk check entry awk balik..btw,thanks for join the contest..for futher info,always follow up my blog ok... :)

najat said...

okay :)