BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 23, 2011

Kisah benar bukan mainan

 Assalamualaikum

entry kali ini ceritanya memang benar. kau orang mungkin tidak percaya tentang apa yang bakal aku cerita ini.
 ADA JIN DALAM PERUT AKU!

Hah macam mana dengan kenyataan aku itu? okay macam gini, hari sabtu petang haritu aku mengurut dengan adik aku, then aku cakap la dekat mak aku, " tengok lah mak tangan adik ni. bengkak besar kot"
then mak aku pon tengok pastu dia cakap" esok kita pi try check dekat ustaz dekat Sik, pi check perut hang sekali, selalu dok hingaq sangat perut kembung, mak takut hang jadi barah angin"

esoknya aku pon pergi la dengan mak aku ke Sik, masa check tuh ustaz tu tanya aku " dulu pernah naik gunung ka bukit ka ada tak? aku pon terkejutlah apa kena mengena dengan gunung plak, then aku cakaplah " ada, dulu waktu sekolah, masa dok belajar kat kolej pon ada jugak pi" pastu ustaz tu cakap plak " masa dok naik sana tu ada dok kacau, usik-usik apa-apa tak? aku cakaplah " entahlah lupa pulak, tapi rasanya tak dak"
ustaz tu pon cakap. "ni Jin tanah dok dalam perut ni, dia marah sebab hang kacau tempat dia. sebab tu hang suka dok lapar selalu, benda yang hang dok makan tuh dia la makan plak"

aku dengan muka terkejut cakap dekat mak aku " mak! ish patutlah depa kata kat adik macam tuh, adoi"
lepas tu ustaz tu pun mulakan proses menghalau jin tuh. selepas sudah siap, aku pon rasa akan perubahan yang berlaku. Badan aku rasa ringan sikit. lapar pon tak sangat. alhamdulillah syukur.

so buat kawan-kawan aku yang selalu cakap " Najat kau ni membela Jin ke?" memang betul cakap kau orang . doakan aku semoga aku dalam keadaan baik seperti sedia kala moga aku cepat gemuk. amin2 yea. :)

4 comments:

jeely jelly said...

ha ! tengok.. aku dah cakap dah.. kau nie lain macam... eee.. selame nie.. aku duduk serumah sengan kau tu.... aku duduk dengan jin jugak lah ? dah r tido sebelah kau... waaaaaa ! haha


alhamdulilah..naseb bek skng ko dah ok... harap2 de lah ape2 bnda pelik jadi kat kau lepas nie..lepas nie nk nek gunung,masuk utan..beri salam dulu...

najat said...

weyh cik yana sayang aku bagi salam lah yunk bukan aku tak kasi. huhu. mungkin aku tak beringat kot. tapi takpa aku harap lepas ni takda dah jadi macam ni lagi.

Fifi said...

:O syafakillah!

najat said...

fifi knapa? hahha